Vistas de página en total

martes, 3 de diciembre de 2013

LES ENERGIES RENOVABLES
Les energies renovables, també anomenades energies alternatives, són aquelles que provenen de l'aprofitament dels recursos naturals, de l'activitat humana i de la calor de l'interior de la terra. Aquestes són algunes de les energies renovables:

  • Recursos naturals:   el sol- solar, el vent- eòlica, el mar- mareomotriu, els rius- hidràulica, la vegetació-biomassa. 
  • L'activitat humana: les deixalles humanes- biomassa.
  • Calor intern: calor de la terra-geotèrmica. 
Energia solar: Prové del sol, consisteix en aprofitar la llum del sol per generar electricitat directament, mitjançant plaques solars.

Energia eòlica: prové del vent consisteix en aprofitar la força del vent per moure un aparell generador d'energia (moli).


Energia mareomotriu: prové de les marees, consisteix en aprofitar el canvi del nivell del mar durant una manera per omplir un recinte que aprofita posteriorment la força de la sortida de l'aigua per moure unes grans turbines i generar electricitat. 

Energia hidràulica: prové dels rius, consisteix en crear embassaments en el curs d'un riu per aprofitar la força de la caiguda de l'aigua fer moure unes turbines i generar energia. 


Biomassa: prové de les deixalles dels humans consisteix en aprofitar  les deixalles orgàniques, cremant-la i aprofitant-la per generar calor i de la calor i de la calor energia. 

Geotèrmica: prové de la calor interior de la terra, consisteix en aprofitar l'increment del calor subterrani del planeta per perforar-hi pous que escalfen aigua. 
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario